Britských učiteľov chcú školiť v boji proti rasizmu i to, ako sa vysporiadať s bielou rasou

Školstvo v Británii zažíva ťažké obdobie. Pedagógovia tam po novom majú zamedziť individualizmu, rasistickým názorom, majú tiež narušiť ústredné postavenie bielej rasy i zachovať rozmanitosť učiteľského zboru.

flag-1441870

Britské školstvo začalo posielať svojich pedagógov na školenia, kde sa majú naučiť, ako sa vysporiadať s bielou rasou. Škótsko a Anglicko vydali ešte aj antirasistické kódexy, ktorými chcú podporiť antirasistické vzdelávanie svojich učiteľov, uvádza denník Telegraph.

Podľa informácií, ktoré priniesol britský denník, dokumenty ukazujú, ako „narušiť ústredné postavenie bielej rasy“ a tiež ako odstrániť rozdiely medzi farebnými a bielymi študentami.

Škóti si podľa dokumentov kladú za cieľ „narušiť ústredné postavenie bielej rasy.“ Chcú tak umožniť nové spôsoby videnia, myslenia a konania, vrátane boja proti rasizmu vo vzdelávaní. Tiež si svojím antirasistickým kódexom kladú za cieľ pochopenie vplyvu bielej rasy na kolonializmus a rasizmus.

Generálny tajomník Národného odborového zväzu pracovníkov v školstve Daniel Kebede, uviedol: „Nedávne rasistické nepokoje v našich uliciach viac ako inokedy ukazujú, že kvalitné kurzy počiatočnej prípravy učiteľov by sa mali zaoberať antirasizmom, aby naši učitelia boli vybavení na to, aby sa v prípade potreby dokázali postaviť predsudkom.“

(mep)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac