Po ruských nočných útokoch na Ukrajinu hlásia deväť ranených

Moskva útočila na Sumskú oblasť, kde pri leteckom útoku okrem viacerých zranení spôsobila aj požiar. Pri útokoch Rusi použili aj drony, zamerali sa na viaceré ukrajinské regióny.

požiar Dym stúpajúci zo zasiahnutého objektu v ukrajinskej Sumskej oblasti. Foto: X

V piatok o tom informovali miestne úrady a ukrajinské vzdušné sily. TASR informuje podľa správy agentúry Reuters a vyhlásenia na účte ukrajinských vzdušných síl na sociálnej sieti Telegram.        

Letecký útok na mesto Sumy na severovýchode Ukrajiny okrem viacerých zranení spôsobil aj požiar. Regionálne úrady obyvateľov vyzvali, aby zostali vnútri a zatvorili okná. Drony zasiahli priemyselný objekt aj v susednej Poltavskej oblasti. Miestny gubernátor Filip Pronin uviedol, že na mieste nie sú žiadni zranení.        

Ukrajinské vzdušné sily taktiež ozrejmili, že v noci zostrelili 12 ruských dronov. Celkovo ich Rusko vypustilo 18, pričom štyri sa podľa Ukrajiny zrútili samy. Protivzdušná obrana zasahovala v piatich ukrajinských oblastiach. Okrem bezpilotných lietadiel Rusko pri útoku použilo aj balistickú raketu Iskander-M.    

(tasr)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac