Bielorusko: Letectvo údajne prvýkrát zasahovalo v ostrej akcii. Zničilo ruský dron nad svojím územím

Bieloruská stíhačka zasahovala proti dronu, ktorý sa dostal do vzdušného priestoru krajiny. Samovražedný dron šáhid bol pravdepodobne vypustený z Ruska a smeroval na Ukrajinu.

Tretí dronový útok ruskej armády na Kyjev Ukrajinská protivzdušná obrana zostreľuje ruský dron iránskej výroby Šáhid - Ilustračný obrázok. Foto: TASR/AP

Kamikadze dron vstúpil na vzdušné územie Bieloruska v Jeľskom okrese v Homeľskej oblasti.

Na telegrame o tom informuje opozičný portál Bieloruský Hajun, podľa ktorého dron vstúpil do bieloruského vzdušného priestoru o pol štvrtej ráno 29. augusta.

Stíhačka bieloruských vzdušných síl ho údajne prenasledovala 20 minút a o 3.55 hod ho zostrelila. Údajne bolo počuť najmenej dva výbuchy a na oblohe bolo vidieť jasný záblesk.

Portál zároveň uviedol, že ide zrejme o vôbec prvý zaznamenaný prípad, keď stíhačka bieloruského letectva vzlietla, aby zničila skutočný vojenský cieľ vo svojom vzdušnom priestore.

(mas)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac