Redaktor Adel Ghannam oznámil odchod z Markízy

Ghannam v piatok večer na sociálnej sieti avizoval svoj "rozchod" s televíziou Markíza. Redaktori sú podľa neho pri "útokoch politickej moci stále osamotení".

TV Markíza, logo, znak Znak TV Markízy. Foto: Profimedia.sk

Bývalý redaktor Televíznych novín v príspevku na Instagrame napísal, že toto rozhodnutie sa v ňom rodilo niekoľko mesiacov.

„Po udalostiach z posledného roka som si uvedomil, že sa so značkou Markíza už nedokážem z osobných dôvodov stotožniť,“ uviedol Ghannam. „S vedením som komunikoval priamo a dlhé hodiny po boku Viktora Vinczeho a Michala Kovačiča, a tak sa moja skúsenosť trochu líši od skúsenosti ostatných redaktorov“, dodal.

V príspevku sa redaktor poďakoval kolegom aj vedeniu televízii za príležitosť a ohlásil, že je „čas posunúť sa ďalej“. Dodal, že z médií neodchádza.

„Nemá zmysel rozoberať to, čo sa v Markíze stalo. (…) V 70 sekundách to zhrnul Michal Kovačič. Všetko, čo povedal, bola pravda, a preto to podpísala drvivá väčšina redakcie. Nasledovali rokovania štrajkového výboru, počas ktorých sme vybojovali dodržiavanie základných novinárskych princípov“, napísal ďalej Ghannam.

View this post on Instagram

A post shared by Adel Ghannam (@adel_fresh)

Ghannamov odchod prichádza niekoľko mesiacov po výpovedi, ktorú z televízie po šestnástich rokoch dostal moderátor diskusnej relácie Na telo Michal Kovačič. Jeho ukončenie spolupráce s televízou v tom čase sprevádzali hrozby jeho kolegov, že vstúpia do štrajku.

Michal Kovačič sa tiež dlhší čas sporil o to, či je výpoveď platná, pretože neprešla cez odbory. Šéfom odborov v Markíze bol však v tom čase sám Michal Kovačič.

(dv)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac