Video: Raketový útok blízko poľských hraníc. V Ľvove hlásia sedem mŕtvych a 38 zranených

V centre najväčšieho mesta na západe Ukrajiny sú po ruskom útoku poškodené dve školy, pri hlavnej železničnej stanici vypukol aj požiar.

GWmhXDsWQAAGkY8 V centre Ľvova, najväčšieho mesta na západe Ukrajiny sú po raketovom útoku poškodené dve školy, pri hlavnej železničnej stanici vypukol aj požiar. Foto: X/TelekanalNTA

Zo siedmich mŕtvych sú tri deti. Starosta mesta Ľvov Andrij Sadovyj upresnil, že v blízkosti vlakovej stanice horia obytné budovy, pokračujú aj pátracie a záchranné akcie. Dokopy je v meste zničených viac ako 50 stavieb.

Zničené sú aj dve zdravotnícke zariadenia a dve zdevastované školy v meste v stredu ani nezačnú vyučovanie. Na budovách sú najmä zničené okná a omietka, píše Ukrajinska pravda. V meste úplne uzavreli niekoľko ulíc.

Mesto, ktoré sa na západe krajiny stalo útočiskom pre státisíce Ukrajincov, vojnové útoky častejšie nehlási. Dosiaľ najväčší útok zažilo vlani v júli, keď v meste rakety zničili 35 budov, následkom čoho desať ľudí zomrelo a 42 bolo zranených. Starosta vtedy vyhlásil aj dvojdňový smútok.

(max, tasr)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok