Zaslúžená odmena

Slovensko vyhralo v Tallinne nad Estónskom najtesnejším rozdielom po výkone, v ktorom svietila 75-minútová dominancia, a v ktorom mrzela slabá efektivita. Podľa výsledku to vyzerá na vyrovnanú partiu.

Estónsko - Slovensko Slovenský stredopoliar Tomáš Suslov oslavuje svoj gól v zápase 1. kola C-divízie 1. skupiny futbalovej Ligy národov vo futbale Estónsko - Slovensko v Tallinne vo štvrtok 5. septembra 2024. Foto: Veronika Mihaliková/TASR

Do C-divízie Ligy národov sme vstúpili presne ako pred dvomi rokmi – gólom Tomáša Suslova a víťazstvom 1:0 na pôde súpera. Máme tri body, viac sa získať nedalo. Strelili sme jediný gól, ale mohli sme oveľa viac.

Začarovanú bránu Karla Heina odklial Suslov dvadsať minút pred koncom. Výborný brankár zo španielskeho Valladolidu, ktorý schytal v sobotu na Montjuicu od Barcelony sedem gólov, bol takmer nepriestrelný. Estónska defenzíva čelila 26 strelám. Poltucet bol zblokovaný, deväť letelo vedľa, jednu zastavilo brvno, jednu žrď, šesťkrát úspešne zasiahol Hein. Nevídaná strelecká aktivita našich na súperovej pôde.

Takto dominantne sme ešte nehrali


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami