Ohlupovanie inteligentnými mobilmi

Stavať na zelenej lúke býva ľahšie než rekonštrukcia. O tom, prečo na troskách progresivistami zdevastovaného sveta nebude čo opravovať a akí ľudia budú potrební píše Ivan Hoffman.

prvňák, prvňáček, žák, školák, mobilní telefon, mobil, zahájení školního roku, ZŠ Marjánka Ilustračné foto. Zdroj: ČTK / Šulová Kateřina / Profimedia

K začiatku školského roka už neodmysliteľne patrí diskusia, či školákom zakázať inteligentné telefóny. V mnohých krajinách sa tak už stalo a v zásade sa deti z núdze začali spolu rozprávať. Hlavným dôvodom zakazovania mobilov je však obava o zdravie detí. Zistenia vedcov, že mobil výrazne poškodzuje mozog, už nemožno prehliadať. Rovnako síce počúvame, že pokrok nemožno zastaviť a že inteligentný mobil k dieťaťu patrí, ale takéto hlasy sú v menšine.

Je asi len otázkou času, kedy vedci zistia, že smartfóny nepoškodzujú mozog iba deťom, ale aj dospelým. V takom prípade však nemožno očakávať, že deti zakážu smartfóny svojim rodičom. Navyše by to ani nepomohlo, pretože prvá generácia „smart mobilistov“ je už stratená. Ich závislosť na aplikáciách nahrádzajúcich myslenie spôsobila škody pravdepodobne nezvratné. Istý školský expert, zjavne typický produkt inteligentného mobilu, vyhlásil: „Život je o využívaní technológií.“ Vyvodil z toho, že ak má byť dieťa v škole pripravované na život, treba ho naučiť „smart mobilovaniu“.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.