Počiatkova kauza Tipos ako umieračik NAKA

Je príznačné, že s dôležitými kauzami smeráckej koristníckej éry, ktoré by si vyžadovali skutočné vyšetrovanie, prichádza Národná kriminálna agentúra už len ako s labuťou piesňou. Symbolom je práve Počiatkova kauza Tipos.

Ján Počiatek Na snímke minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Počiatek počas rokovania 201. schôdze vlády SR v Bratislave v stredu 9. marca 2016. Foto: TASR / Štefan Puškáš

Krátko pred zrušením NAKA vyšetrovateľ zanikajúceho elitného kriminálneho útvaru obvinil exministra financií za Smer Jána Počiatka v kauze Tipos. Informoval o tom denník Sme.

Počiatek je obvinený z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Otázne je, nakoľko môže byť prípad ešte „živý“, keďže sa udial ešte v roku 2008. Premlčaný mohol byť už v roku 2018. Počiatek sa tak vďaka zmenám v trestných kódexoch ocitne oslobodený takmer v rovnakom momente, ako bolo vznesené obvinenie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.