Obvinili Bratislavčana, ktorý nahlásil bombu na súde

Bratislavská polícia oznámila, že obvinila 45-ročného muža, ktorý je podozrivý z nahlásenia bomby na bratislavskom súde. Hrozí mu päť rokov väzenia.

policia sr titulka Ilustračné foto. Foto: TASR

„Aktívna operatívno-pátracia činnosť doviedla policajtov druhého bratislavského okresu k mužovi, ktorý v priebehu júna oznámil prostredníctvom tiesňovej linky 112 uloženie výbušného nástražného systému v priestoroch súdu,“ uviedla krajská polícia na sociálnej sieti Facebook.

Po oznámení prijali bezpečnostné opatrenia, ktoré narušili program súdov a priebeh pojednávaní na celom Slovensku, keďže v telefonáte nešpecifikoval sídlo súdu.

Podľa polície sa informácie o uložení bomby na niektorom z bratislavských súdov nepotvrdili, preto bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy.

„Policajti na základe skutočností zistených v rámci vyšetrovania obmedzili na osobnej slobode 45-ročného Ota S. z Bratislavy, ktorému bolo zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II vznesené obvinenie. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ napísala polícia.

(mep)