Historický úspech, hodnotí premiérový postup na MS šéf volejbalistov Marek Rojko

Slovensko sa v ére samostatnosti prvýkrát predstaví na volejbalových majstrovstvách sveta. Na budúcoročný šampionát sa dostala reprezentácia žien.

Tlaèová konferencia k historickému postupu volejbalistiek na MS Prezident Slovenskej volejbalovej federácie Marek Rojko počas tlačovej konferencie pri príležitosti historického postupu ženskej volejbalovej reprezentácie na MS 2025 v Thajsku. Foto: Dano Veselský/TASR

Slovenským volejbalistkám pomohla k prieniku na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia na budúci rok v Thajsku, okrem dobrých výkonov v uplynulom období aj zmena kvalifikačného systému. Miestenky na svetový šampionát sa totiž už nezískavajú na kvalifikačných turnajoch. Slovenky postúpili na základe svetového rebríčka, v ktorom im patrí 28. miesto.

Svetový šampionát bude športovým vrcholom pre našu úspešnú generáciu volejbalistiek, ktorá mnoho fanúšikov oslovila výkonmi na majstrovstvách Európy v roku 2019, ktoré hostilo aj Slovensko, a na vlaňajšom podujatí EuroVolley obsadila desiate miesto. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.