Pri ruskom ostreľovaní viacerých častí Ukrajiny prišli o život najmenej piati ľudia

Miestni predstavitelia uviedli, že útoky boli tri a týkali sa juhu, juhovýchodu a východu Ukrajiny. Vyžiadali si životy najmenej piatich civilistov.

GR-g_vFWgAAl2fU

Gubernátor Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny Ivan Fedorov spresnil, že ruské ostreľovanie zasiahlo poľnohospodársky podnik v meste Huľajpole, pričom zahynuli traja ľudia.        

„Všetci mŕtvi sú zamestnancami podniku,“ dodal Fedorov v príspevku na platforme Telegram.        

Ruské ostreľovanie pripravilo o život ďalšieho človeka v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti, uviedol tamojší gubernátor Olexandr Prokudin. „Šesťdesiatročný muž, ktorý utrpel vážne zranenia, popoludní zomrel v nemocnici,“ napísal Prokudin na Telegrame.                 

V Charkovskej oblasti útočilo Rusko na dedinu Pisky-Raďkivski raketometmi typu Tornado S, informoval na Telegrame gubernátor Oleh Synehubov. V troskách bolo podľa neho nájdené telo 72-ročnej ženy, a so zraneniami hospitalizovali aj ďalších dvoch civilistov, muža a ženu.        

Reuters pripomína, že správy nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť.

(tasr)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac