Polícia upozorňuje, že v Bratislavskom kraji stále pretrvávajú viaceré dopravné obmedzenia

Hoci sa situácia zlepšila, na území Bratislavského kraja stále pretrvávajú viaceré dopravné obmedzenia spôsobené nepriaznivým počasím. Polícia vyzýva vodičov, aby jazdili opatrne, prípadne, aby nejazdili vôbec, ak to nie je nevyhnutné.

459457846_935124418661135_2759308737653908548_n Stúpajúca hladina vodného toku v jednej z obcí v Trnavskom kraji. Foto: Polícia SR - Trnavský kraj/FB

V rámci hlavného mesta SR je naďalej uzavretá Viedenská cesta i Devínska cesta v úseku od výjazdu na Dlhé Diely po Devín. Polícia ďalej informovala, že z dôvodu popadaných konárov a stromov je odklonená doprava z Miletičovej ulice. Ťažko prejazdná je Istrijská ulica v Devínskej Novej Vsi. Problematický je tiež úsek v okolí potoka Blatina v Pezinku.

Neprejazdné sú aj viaceré cestné komunikácie v okrese Malacky. Konkrétne príjazdová cesta do obcí Borinka a Pernek i cesty v týchto obciach. Neprejazdné cesty sú aj v úsekoch Lozorno smer Rohožník, Kuchyňa smer Pernek, Láb smer Vysoká na Morave. Doprava na moste v centre Stupavy je podľa polície striedavo púšťaná a regulovaná dopravnými policajtmi z dôvodu vysokej hladiny vody v potoku. Problémy sú aj s prejazdnosťou ciest v obci Kuchyňa.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac