Slovinský cyklista Pogačar vyhral po sólovom úniku GP Montreal

Jazdec SAE Team Emirates, slovinský cyklista Tadej Pogačar, ovládol preteky Grand Prix Montreal.

Montreal_Grand_Prix_Cycling714962 Slovinec Tadej Pogacar reaguje po víťazstve na cyklistických pretekoch Veľká cena Montrealu v Montreale v nedeľu 15. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Druhý Španiel Pello Bilbao (Bahrain Victorious) na Pogačara stratil 24 sekúnd. Špurt skupiny o tretie miesto vyhral Francúz Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step).

Pogačar zopakoval na jednodenných pretekoch kategórie WorldTour triumf z roku 2022 a pripísal si 22. víťazstvo v sezóne. Tohtoročný šampión Giro d’Italia a Tour de France sa na 209,1 km dlhej trati na kopcovitých zákrutách v Montreale vydal do úniku v predposlednom stúpaní približne 23 km pred cieľom. Rýchlo si vybudoval náskok niekoľkých desiatok sekúnd, ktorý si bez problémov udržiaval až do cieľa, kde slávil 85. triumf v kariére.

„Boli to skvelé preteky a urobili sme presne to, čo sme chceli. Panovalo veľmi horúce počasie, pre mňa až príliš teplo, boli to náročné podmienky. Víťazstvo je vzpruha pred majstrovstvami sveta. Teraz treba ísť domov, ešte trocha potrénovať a budeme pripravení,“ povedal podľa AFP 25-ročný Slovinec.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac