Poisťovne evidujú od piatka zvýšený počet škodových udalostí

Očakáva sa, že ohlasovanie škôd ešte výrazne stúpne, keď budú poškodení poisťovne kontaktovať dodatočne.

V Radošovciach zaplavilo najmenej 50 domov, hasièi intenzívne odèerpávajú vodu Zaplavená obec Radošovce. Foto: Ondrej Hercegh/TASR

„Klienti nám najčastejšie hlásia zatopené pivnice, garáže a záhrady a vodou poškodený nábytok, spotrebiče, kotly a vykurovacie zaradenia a ďalší majetok, ale evidujeme aj vozidlá poškodené vodou či padnutým stromom. Celkovú výšku škody je zatiaľ ťažké odhadnúť, keďže väčšinu nahlásených poistných udalostí riešime zatiaľ bez obhliadok, len na základe fotodokumentácie,“ uviedol riaditeľ likvidácie poistných udalostí Allianz Dárius Nógli.

Poisťovne predpokladajú, že väčšina klientov v zasiahnutých oblastiach robila cez víkend najmä preventívne opatrenia na záchranu svojho majetku a odvrátenie väčších poškodení, pričom vzniknuté škody začali hlásiť väčšinou až od pondelkového rána.

Union poisťovňa ďalej priblížila, že prijala opatrenia na zefektívnenie procesu spracovávania škôd z poistenia nehnuteľností, ktoré sa v minulosti osvedčili aj pri krízovej situácii súvisiacej so zemetrasením na našom území. Spoločnosť tak mala skrátiť lehotu, za ktorú dokáže uzatvoriť proces likvidácie nahlásenej škody.

„Odporúčame klientom, aby po vzniku udalosti urobili všetky potrebné opatrenia, aby sa vzniknutá škoda nezväčšovala, a následne nám vznik škody oznámili. Ideálne je tiež vyhotoviť si vlastnú fotodokumentáciu poškodených alebo zničených vecí alebo ich súčastí,“ odporučili predstavitelia Union poisťovne.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac