Žiadne zmrazenie vojny, vyhlásenie prímeria ani odovzdanie území Rusku, hlási poradca prezidenta

Zmrazenie vojny, vyhlásenie prímeria či odovzdanie územia Rusku nie je súčasťou ukrajinskej stratégie na zastavenie vojny.

Mychajlo Podoľak. Foto: Twitter Mychajlo Podoľak. Foto: Twitter

„Prezident (Volodymyr Zelenskyj) opakovane vyhlásil, že zmrazenie konfliktu nebude mať za následok koniec vojny, ale namiesto toho umožní Rusku nahromadiť dodatočné zdroje a pokračovať v tretej etape civilných masakrov na Ukrajine. Prirodzene, neexistujú ani žiadne plány, ktoré by znamenali odovzdanie území alebo zmrazenie vojny,“ vyhlásil poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak..

Zdôraznil, že Kyjev má len jedno oficiálne stanovisko – vojna by sa mala skončiť porážkou Ruska. „Porážku Ruskej federácie je možné dosiahnuť špecifickým množstvom zbraní. To znamená v širšom zmysle vojenským, diplomatickým, ekonomickým a politickým tlakom. Operácia Kursk navyše dokazuje, že je skutočne možné konať efektívne, najmä na ruskej pôde, prinášať a eskalovať tam vojnu,“ skonštatoval Podoľak.

Operácia Kursk sa podľa neho objavuje vo víťaznom pláne Volodymyra Zelenského. „To po prvé výrazne ovplyvní sociálne nálady, ktoré existujú v Rusku. Po druhé, vyvinie to výrazný tlak na Putinovo prostredie a povedie to ku koncu tejto vojny,“ povedal Podoľak.

(sita)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac