Neznámy muž založil požiar v budove rumunského parlamentu a ušiel

Z budovy rumunského parlamentu museli pre požiar evakuovať približne 300 ľudí, k žiadnym zraneniam pri hasení však nedošlo. Páchateľovi sa podarilo utiecť a polícia po ňom doteraz pátra.

flag-6812231_1920 Rumunská vlajka. Foto: Pixabay.com

Polícia uviedla, že muž po hádke zapálil a odhodil predmet s horľavou látkou. Podľa policajného hovorcu ho však nehodil smerom k ľuďom. Ďalšie podrobnosti o požiari ani spore, ktorý mu predchádzal, nateraz nie sú známe. Hádka však podľa polície zjavne nemala politický motív.

Bezprostredne nebolo zrejmé ani to, ako sa mužovi podarilo po incidente z miesta ujsť. Polícia zverejnila fotografiu pravdepodobného páchateľa. Ide o sivovlasého muža v kockovanej košeli a veste s čiernym ruksakom. Verejnosť polícia požiadala, aby jej pomohla s jeho identifikáciou. Mužovi hrozí až sedemročné väzenie.

(tasr)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac