V predvolebnej debate v Brazílii kandidát napadol svojho oponenta stoličkou

Kandidát na starostu mesta São Paulo José Luiz Datena fyzicky reagoval na výčitku svojho rivala Pabla Marçala o starom prípade sexuálneho obťažovania.

Snímka obrazovky 2024-09-18 074302 José Luiz Datena (vľavo) sa zaháňa stoličkou na Pabla Marçala. Reprofoto: Emmanuel Rincón/X

„Vytiahol prípad, ktorý bol archivovaný a ktorý ani nevyšetrovala polícia, pretože neexistovali žiadne dôkazy. Niečo, čo sa stalo pred 11 rokmi, čo spôsobilo veľmi vážnu situáciu v mojej rodine,“ povedal následne socialistický kandidát Datena médiám. Hoci si po fyzickom ataku priznal chybu, svoje konanie neľutuje.

Datenu z debaty okamžite vylúčili, Marçal skončil v nemocnici. Nemocnica Sírio Libanês potvrdila, že utrpel zranenie hrudníka a zápästia, v súčasnosti je bez závažnejších komplikácií.

„Pablo Marçal bol zbabelo napadnutý Josém Luizom Datenom, ktorý ho udrel do rebier železnou stoličkou,“ oznámil Marçalov tím s tým, že pred hospitalizáciou mal kandidát ťažkosti s dýchaním.

Pravičiar Marçal neskôr prirovnal tento počin k atentátu na amerického exprezidenta a republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa, i na incident s pobodaním brazílskeho exprezidenta Jaira Bolsonara. „Prečo toľko nenávisti?“ napísal v statuse na platforme Instagram, kde zverejnil snímky spomínaných politikov.

Hosťujúca televízia TV Cultura sa tiež stala terčom kritiky. Po incidente a následnom odvezení politika do nemocnice pokračovali zvyšní kandidáti v debate.

(sab)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac