Na západnom Slovensku stále platia výstrahy pred povodňami, informoval SHMÚ

Výstrahy tretieho stupňa pred povodňami z trvalého dažďa platia pre okresy Skalica, Senica, Malacky, Bratislava, Senec, Dunajská streda, Komárno a južnú časť okresu Nové Zámky.

Austria_Floods713538072409 Cyklista sa pozerá na vodu z Dunajského kanála, bočného ramena Dunaja, ktorá sa vyliala pri observatóriu Urania v centre Viedne v nedeľu 15. septembra 2024. Ulice a domy v niektorých častiach rakúskej metropoly Viedeň zostali po niekoľkých dňoch nepretržitého silného dažďa zaplavené vodou. Foto: TASR/AP

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred povodňami varuje aj v okresoch Pezinok a Galanta, vydal pre ne prvý stupeň výstrahy.

„Vzhľadom na už spadnuté zrážky v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja očakávame na slovenskom úseku Dunaja výrazný vzostup vodných hladín z dotekania a výrazný vzostup vodných hladín na dolnom Váhu s prekročením stupňa povodňovej aktivity,“ napísali meteorológovia pri výstrahe pre Komárňanský okres.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac