V Poľsku prepustili zadržaného ukrajinského boxera Oleksandra Usyka

Zadržali ho na letisku v Krakove a podľa jeho slov išlo o nedorozumenie.

Snímka obrazovky 2024-09-18 o 10.21.33 Na archívnej snímke z 29. júla 2024 ukrajinský boxer Oleksandr Usyk. Foto: TASR/AP

Šampión organizácií WBC, WBO a WBA, ktorý získal zlato na olympijských hrách v Londýne v roku 2012, je vo svojej krajine uznávaný športovec.

„Bol som pobúrený týmto postojom k nášmu občanovi a šampiónovi. Už ho prepustili a nikto ho nezadržiava,“ povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij na sociálnych sieťach. Neskôr sa na k veci vyjadril aj Usyk: „Priatelia, všetko je v poriadku. Došlo k nedorozumeniu, ktoré sa rýchlo vyriešilo. Ďakujem všetkým, ktorých sa to týkalo. Rešpekt patrí poľským policajtom, ktorí vykonávajú svoje povinnosti bez ohľadu na výšku, váhu, rozpätie rúk a tituly.“

Ukrajinský minister zahraničných vecí Andrij Sybiha povedal, že jeho ministerstvo bude kontaktovať poľské ministerstvo zahraničných vecí, pretože považuje zadržanie za „neprimerané a neprijateľné vo vzťahu k nášmu šampiónovi“.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac