Irán označil výbuchy pagerov v Libanone za "masovú vraždu" a viní z nej Izrael

Hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí Násir Kanání uviedol, že "odsudzuje teroristický čin sionistického režimu... ako príklad masovej vraždy".

Snímka obrazovky 2024-09-18 o 11.38.12 Ľudia sa zhromažďujú pred nemocnicou v Bejrúte v utorok 17. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Aj Rusko v stredu odsúdilo smrtiaci útok v Libanone a vyzvalo „všetky zúčastnené strany na zdržanlivosť“. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov zdôraznil, že je „potrebné určiť príčiny a okolnosti incidentu a zároveň identifikovať tých, ktorí za tým stoja“.

Podľa libanonského ministerstva zdravotníctva zahynulo v utorok pri výbuchoch komunikačných zariadení najmenej deväť ľudí a ďalších takmer tritisíc utrpelo zranenia.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac