V Komárne stúpa hladina Dunaja, obec Chľaba na niekoľko dní úplne uzavrú

Mestská polícia v Komárne priebežne kontroluje okolie protipovodňových hrádzí, kde hrozí vyliatie Dunaja alebo Váhu z koryta.

460233723_1056999163099592_1023851133887346813_n Stavanie protipovodňových hrádzí v Komárne. Foto: Facebook/ Mesto Komárno

Hladina Dunaja v Komárne v stredu o 11.00 h dosiahla 767 centimetrov, čo zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity. Vodohospodári odhadujú, že Dunaj bude kulminovať v Komárne na úrovni 840 až 845 centimetrov.

Tretí stupeň povodňovej aktivity a mimoriadna situácia v utorok (17. 9.) večer vyhlásili na rieke Dunaj pri Štúrove. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky zostane na istý čas odrezaná od okolitého sveta. „V týchto chvíľach uzatvárame cestu tretej triedy, ktorá spája obec so zvyškom okresu,“ potvrdil riaditeľ Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja Peter Privalinec.

Slovenský hydrometeorologický ústav očakáva na dolnom úseku Váhu a dolnom Ipli vplyvom spätného vzdutia z Dunaja výrazný vzostup vodných hladín.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac