Povodne v Česku majú štvrtú obeť

Má ísť o 70-ročnú dôchodkyňu z obce Kobylá nad Vidnavkou, ktorá odišla z evakuačného centra, kam ju pred tým odviezli hasiči.

Záplavy v Po¾sku Na snímke zaplavený dom v meste Kladsko (Klodzko) na juhozápade Poľska neďaleko hraníc s Českou republikou v nedeľu 15. septembra 2024. Foto: TASR/AP

„Podarilo sa nám nájsť nezvestnú sedemdesiatročnú ženu z obce Kobylá nad Vidnavkou. Bohužiaľ, bez známok života. Po ďalších troch osobách, dvoch mužoch a jednej žene, aj naďalej pátrame,“ informovala polícia prostredníctvom sociálnej siete X.

Po 70-ročnej žene pátrali záchranné zložky od nedele v horšie prístupnom teréne.

Polícia aj s hasičmi naďalej pátrajú po troch nezvestných, ktorí spadli v sobotu v Lipovej-kúpeľoch do rozbúrenej rieky Staríč v osobnom aute. Len jednému zo štvorčlennej posádky sa podarilo dostať na breh.

(mep)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac