Dvojročný chlapec sa zamkol v aute, život mu zachránili bratislavskí policajti

Matka vložila syna do autosedačky, zatvorila dvere a vzápätí zistila, že chlapec drží v ruke kľúče od auta, ktorými sa vnútri vozidla uzamkol.

h9liii7p Polícia varuje rodičov, že ponechanie dieťaťa v rozhorúčenom aute môže byť trestným činom. Foto: Polícia SR

„Ani pokus o nájdenie náhradného kľúča nebol úspešný, a preto sa obrátila na políciu. Po prijatí oznámenia sa na miesto urýchlene presunula policajná hliadka, ktorá so súhlasom majiteľa rozbila okno vozidla,“ spresnil Policajný zbor na Facebooku.

Žena následne vybrala plačúceho syna z rozhorúčeného auta. Chlapec bol v poriadku a bez zranení.„Vďaka rýchlemu zásahu a pohotovej reakcii našej kolegyne s kolegom mal boj s časom a stúpajúcou teplotou vo vozidle šťastný koniec,“ ocenili policajti prístup svojich kolegov z tretieho bratislavského okresu.

(max)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac