Komisiu na prešetrenie atentátu na Fica nezriadia, poslanci NR SR návrh neprijali

Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu odmietli návrh uznesenia z dielne PS prijať. Činnosť komisie mala byť zameraná aj na prevenciu ďalších útokov na ústavných činiteľov a iné verejne činné osoby.

Prezident apeluje na vládnu koalíciu, aby vyriešila zvolenie šéfa NRSR Podpredseda NR SR Peter Žiga (Hlas). Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa uznesenia sa mala zriadiť komisia, ktorú mal dočasne viesť podpredseda NR SR poverený jej riadením Peter Žiga (Hlas-SD). Poslanci za PS navrhovali, aby mali v komisii pomerné zastúpenie poslanecké kluby. Chceli, aby komisia do jedného roka predložila parlamentu hodnotiacu správu.        

Správu o atentáte avizoval aj Fico, podľa ktorého by sa malo skúmať, s kým útočník komunikoval. Očakával, že bude pripravená na jeseň. Písať správu, ktorá by sa týkala priebehu trestného konania, nemá podľa neho zmysel.                

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac