FBI rozložila ďalšiu čínsku hackerskú skupinu

Skupina prezývaná Flax Typhoon (Ľanový tajfún) podľa riaditeľa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Christophera Wraya vykonávala špionáž pre čínske bezpečnostné zložky.

code-4333398 Hacker. Foto: Ilustračná snímka/Pixabay.com

Riaditeľ FBI to oznámil na konferencii o kybernetickej bezpečnosti vo Washingtone. Podľa neho skupinu riadila čínska spoločnosť s názvom Integrity Technology Group, ktorá sa vydávala za IT firmu, vykonávala však špionáž aj pre čínske bezpečnostné zložky.        

Operácia proti skupine Flax Typhoon sa uskutočnila minulý týždeň ako súčasť úsilia o odstavenie čínskych botnetov, uviedol Wray. Botnet je označenie pre sieť internetových robotov, ktorých ovláda hacker. Tieto infikované zariadenia, najčastejšie počítače, vykonávajú bez vedomia používateľov naprogramovanú úlohu, napríklad zahltia a zablokujú koordinovaným útokom zvolenú webovú stránku či hromadne zasielajú spam.        

V prípade skupiny Flax Typhoon plnili úlohu botnetov kamery a digitálne pamäťové zariadenia. Keď sa FBI pokúsila prevziať kontrolu nad infraštruktúrou botnetu, hackeri zareagovali kybernetickým útokom, povedal Wray.        

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách vrátane námorných prístavov, poskytovateľov internetu a verejných služieb, ale aj na firmy, mediálne organizácie, univerzity a vládne agentúry.        

Wray zdôraznil, že FBI bude pokračovať v boji proti čínskym hackerom. Operácia proti skupine Flax Typhoon bola „iba jedným kolom v oveľa dlhšom boji“.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac