Zelenskyj: Kyjev už dokončil prípravu svojho "víťazného plánu" na ukončenie vojny s Ruskom

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to uviedol v stredu s tým, že o tomto pláne sa chystá rokovať s americkým prezidentom Joeom Bidenom.   

Volodymyr Zelenskyj Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas tlačovej konferencie v Kyjeve 15. júla 2024. Foto: TASR/AP

„Dnes môžeme povedať, že náš víťazný plán je už plne pripravený – vo všetkých bodoch,“ povedal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom prejave. „Všetko bolo vypracované. Najdôležitejšie je teraz odhodlanie ho realizovať,“ dodal ďalej v tejto súvislosti. Zelenskyj už minulý týždeň informoval, že zmienený plán chce ešte „tento mesiac“ prediskutovať s Bidenom, pripomína AFP.        

Ukrajinský prezident teraz tiež uviedol, že k mieru nemôže existovať nijaká „alternatíva“, žiadne „zmrazenie vojny“ či akékoľvek manipulácie, ktoré by umožnili posun ruskej agresie do ďalšej fázy.

„Potrebujeme spoľahlivú a trvalú bezpečnosť pre Ukrajinu, a teda pre celú Európu,“ povedal. Dodal, že v novembri chce zorganizovať ďalší medzinárodný mierový summit, kde načrtne svoju víziu ukončenia vojny a na ktorý plánuje pozvať aj Rusko.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac