Premiéra v Lige majstrov Slovanu nevyšla. Z Glasgowa si vezie debakel 1:5

Futbalisti Slovana Bratislava neuspeli vo svojom historicky prvom zápase skupnovej fázy Ligy majstrov. V Glasgowe podľahli domácemu Celticu 1:5.

Celtic Glasgow - ŠK Slovan Bratislava Kapitán Slovan Bratislava Vladimír Weiss ml. (vpravo) a Alistair Johnston zo Celticu Glasgow. Foto: Martin Baumann/TASR

Po polčase pritom slovenský majster prehrával tesne 0:1 po góle obrancu Scalesa zo 17. minúty. Po zmene strán ale domáci ukázali svoju kvalitu, keď sa v 47. a 56. minúte presadili Furuhashi a Engels. Zápas skorigoval o 5 minút neskôr hosťujúci obranca Wimmer, ktorý znížil na 1:3. Celticu ale prinavrátil trojgólové vedenie Maeda, ktorý v 70. minúte zvýšil na 4:1. V 87. minúte upravil na konečných 5:1 Idah.

Po prvom polčase bol Slovan ešte v hre

Slovan sa v úvode pokúsil o vysoký pressing, no už v 4. minúte mohol pykať po dlhej lopte za obranu, ktorá našla Maedu a ten v dobrej pozícii prestrelil. Hostia pohrozili o štyri minúty neskôr z opačného krídla, Barseghjan potiahol loptu, prihral Strelcovi, ktorý sa zbavil jedného obrancu, no Scales jeho pokus zblokoval.

Ďalšie minúty patrili „the Bhoys“, ktorých hnal vypredaný Celtic Park. Jeho fanúšikovia pri každom dotyku Weissa ml. hlasno pískali, keďže kapitán hostí hrával za konkurenčný Rangers. V 10. minúte zachránil presným sklzom Kašia a po následnom rohu Takáč, ktorý chytil hlavičku Maedu.

V 17. minúte však ani on nezabránil prvému gólu. Na Engelsov roh z ľavej strany si najlepšie nabehol Scales a cez ruky Takáča otvoril skóre. Následne sa hra poriadne vyostrila a v rozpätí ôsmich minút videli žlté karty Weiss ml., Wimmer i Tolič a domáci Johnston.

Po polhodine hry mohli udrieť aj hostia, Strelec poslal do behu kapitána „belasých“, no ten potreboval krok navyše a obrana ho zblokovala. Celtic si však zápas kontroloval, vysokým pressingom púšťal súpera len výnimočne pred svoju šestnástku a nútil ho ku chybám. V 34. minúte mohol pridať druhý gól. Po hrúbke hostí v rozohrávke bol na hranici jedenástky Furuhaši, no lopta mu nesadla a išla vysoko nad.

Raketový nástup domácich do druhého dejstva

Japonský útočník si však napravil chuť ihneď po zmene strán. Celtic nastúpil do druhého polčasu vo veľkom nápore a využil ho už po dvoch minútach. Na pravej strane sa presadil v bežeckom súboji Kühn, loptu naservíroval Furuhašimu, ktorý z dvoch metrov snáď ani nemohol minúť – 2:0.

Rýchly gól ešte viac vyburcoval už tak divoké tribúny a tie naspäť domácich hráčov. V 55. minúte zastavil Ignatenko v šestnástke Johnstona až faulom, čo potvrdil aj VAR a Engels s pokojom premenil nariadenú penaltu.

Mohlo by vás zaujímať

Hosťom svitla nádej o päť minút neskôr. Po zlom odkope Scalesa vo vlastnej šestnástke letela lopta vysoko nad, Tolič ju spracoval pre Wimmera a ten vonkajším priehlavkom parádne trafil ponad Schmeichela aj s jemným tečom súpera do horného rohu brány – 3:1. Gól hostí prišiel z čista-jasna a zaskočil rozbehnutých hráčov Celticu.

Ich ofenzívne predstavenie však zastavil len na pár minút. Po nich sa vrátil obraz hry z úvodu druhej časti, súpera preháňali na jeho polovici a po peknej akcii krížom pred šestnástkou pridal štvrtý gól Kühn. V závere oba tímy prestriedali a dohrávalo sa za bujarých osláv domácich fanúšikov, ktoré ešte vylepšil piatym gólom striedajúci Idah.

Slovan najbližšie vyzve favorita súťaže

„Belasí“ najbližšie 1. októbra privítajú doma jedného z favoritov na titul v celej súťaži – anglického majstra a obhajcu titulu Manchester City.

V ďalších zápasoch ich čakajú aj Bayern Mníchov, Atletico Madrid, AC Miláno, Dinamo Záhreb, VfB Stuttgart a FC Girona. Liga majstrov sa v tomto ročníku hrá v novom ligovom formáte s 36 tímami.

Zostavy oboch tímov:

Celtic: Schmeichel – Johnston, Carter-Vickers, Scales, Taylor – Engels, McGregor, Hatate – Kühn, Furuhaši, Maeda

Slovan: Takáč – Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer – Kucka, Ignatenko – Barseghjan, Tolič, Weiss ml. – Strelec

Správu budeme aktualizovať.

(gko, tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac