Poslanci zamietli návrh Holečkovej o novele Trestného poriadku

Zmena Trestného poriadku je podľa nezaradenej poslankyne nevyhnutná na posilnenie právneho štátu, ochranu práv odsúdených osôb a zlepšenie dôvery verejnosti v justičný systém.

9. schôdza parlamentu Martina Holečková. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Súčasťou navrhovanej novely exposlankyňou za KDH bolo aj to, že rozhodnutie o prerušení výkonu trestu odňatia slobody na základe návrhu ministra spravodlivosti bude povinne preskúmavať súd.

Súčasná úprava priznáva ministrovi spravodlivosti možnosť navrhnúť prerušenie výkonu trestu odňatia slobody odsúdenému. „Pričom toto rozhodnutie môže byť prijaté bez nutnosti súdneho prieskumu. Táto právomoc ministra však môže viesť k subjektívnym rozhodnutiam,“ uviedla v dôvodovej správe k návrhu.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok