Európska únia diskutuje o dovoze agrokomodít z Ukrajiny. Kvóty musia byť iné, tvrdí Takáč

Delegácia z Bulharska v rámci zasadnutia upozornila na problematiku dovozu vajec z Ukrajiny a na túto tému sa rozprúdila široká diskusia.

Tretie rokovanie vlády SR Richard Takáč. Foto: Martin Baumann/TASR

Súčasťou pondelňajších diskusií Rady Európskej únie pre poľnohospodárstvo a rybolov v Bruseli bola aj situácia na trhu s poľnohospodárskymi produktmi a dovoz niektorých poľnohospodárskych tovarov z Ukrajiny, informoval o tom minister pôdohospodárstva SR Richard Takáč (Smer-SD)

„Otvárajú zase tému toho, čo už bolo. Európska komisia prišla s nejakým riešením z hľadiska kvót. Nefunguje to,“ upozornil Takáč na riešenie navrhnuté Bruselom na úpravu dovozu agrokomodít z Ukrajiny.

Spresnil, že Slovenská republika už od začiatku hovorila, že tie kvóty musia byť iné, vyššie ako navrhla exekutíva EÚ. Aj to podľa neho viedlo k tomu, že Bulharsko dnes hlási problém s vajíčkami a tento stav si už uvedomujú aj rezortní kolegovia z ostatných členských krajín EÚ.

(tasr)
  


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok