Jeden most v Banskej Bystrici zbúrali. Druhý môže byť ďalšia časovaná bomba

V Banskej Bystrici boli pred týždňom dva mosty, po ktorých prechádzali vozidlá ponad rýchlostnú cestu R1. Jeden po odporúčaní statika zbúrali. Druhý, ktorý je teraz ešte vyťaženejší, nie je v dokonalom stave a navyše sa k nemu tiež nikto nehlási.

most,tesco3 Druhý most v Banskej Bystrici ponad rýchlostnú cestu R1 bude po likvidácii toho prvého teraz ešte vyťaženejší. Foto: Mário Kaprálik

Vo štvrtok pred týždňom samospráva doslova z hodiny na hodinu uzavrela most pri Kremničke, ktorým prechádzali vozidlá ponad rýchlostnú cestu R1 pri vstupe do Banskej Bystrice zo Zvolena. Dôvodom bolo, že statik zistil jeho akútne zhoršenie a prehliadka odhalila viacero závažných porúch na nosnej konštrukcii.

Preto vyhlásili mimoriadnu situáciu a zakázali tam vjazd vozidlám i chodcom. Uzatvorili takisto aj rýchlostnú cestu i ďalšie komunikácie pod ním. Hneď na druhý deň prišiel magistrát s radikálnym krokom. Most musia čo najskôr zbúrať. Pre tento krok sa podľa primátora Banskej Bystrice Jána Noska rozhodli aj napriek tomu, že mesto nemalo k mostu jednoznačný vlastnícky vzťah.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.