Neoprávnené preplácanie súkromných letov nebolo jediné pochybenie Jána Mazáka

Absencia v práci, súkromné lety a neoprávnene čerpané financie, objednávanie bazénov či správanie hodné lénneho pána, na ktorého neplatia pravidlá. K týmto záverom dospela Súdna rada pri prešetrovaní praktík Jána Mazáka.

Prvé rokovanie vlády SR Ján Mazák. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú zodpovednosť.

Bývalý predseda Súdnej rady Ján Mazák bol odvolaný po tom, ako členovia Rady konštatovali jeho hrubé zneužitie funkcie na neoprávnené zbieranie informácií o sudcoch. Následne bol odvolaný aj poslancami NR SR z postu člena Súdnej rady.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.