Holandsko: Pri kyberútoku ukradli kontaktné údaje všetkých tamojších policajtov

Holandský minister spravodlivosti a bezpečnosti David van Weel uviedol, že šéf polície ho vo štvrtok informoval o tom, že pri úniku údajov boli zneužité „kontaktné údaje súvisiace s prácou“ všetkých policajtov v Holandsku, píše Politico.

profimedia-0908892582 Príslušníci kráľovskej vojenskej polície na nádvorí paláca Noordeinde. Foto: Profimedia.sk

Nie je jasné, aké presne údaje boli prevzaté. V liste, ktorý van Weel prečítal v tamojšej Snemovni reprezentantov sa však uvádza, že hackerský útok sa netýkal „súkromných údajov a údajov o výskume“.

Holandská vláda vyhodnocuje, či útok mohol ohroziť aj policajtov v utajení. Van Weel povedal, že polícia incident vyšetruje a informoval aj tamojší úrad na ochranu údajov. Dodal, že ďalšie podrobnosti poskytne parlamentu, keď budú k dispozícii.

(mas)


Článok skúma kult mladosti a infantilizáciu v spoločnosti, kde dospelí odmietajú záväzky a žijú ako mentálni tínedžeri.
Prejsť na článok
Bratislavčania, ktorých evakuovali v dôsledku povodní, sa vrátili domov a zachraňujú, čo im v záhradách a v domoch zostalo. Vodohospodári aj starosta hodnotia situáciu. Podľa niektorých mohlo byť všetko inak.
Prejsť na článok
Vykázanie Lucie Plavákovej môže byť protiústavné a takisto v rozpore s rozhodnutiami Európskeho súdu pre ľudské práva.
Prejsť na článok
Sudca Krajského súdu a člen Súdnej rady Peter Šamko poukázal na problém s politickým presunutím sídla súdu na Orave, ktorý mal vyústiť do plytvania peňazí štátu a času sudcov aj občanov. Presný opak však tvrdí…
Prejsť na článok
Slovník šéfa SNS Andreja Danka pri rodičovských dôchodkoch sa za posledný viac ako týždeň zmenil. Čoraz hlasnejšie sa ho vo verejných vyjadreniach zastáva. Realita je však taká, že vláda ho fakticky ruší, aby ušetrila necelých…
Prejsť na článok
V roku 2019 obžalovali Trumpa za zneužitie právomocí, zatiaľ čo Bidenova administratíva čelí podozreniam z využitia Zelenského v kampani Harrisovej.
Prejsť na článok