Tridsať zranených. Sýrčan s mačetou podpálil domy v Essene a vrazil dodávkou do obchodov

V sobotu večer šíril Sýrčan (41) ozbrojený mačetou strach a hrôzu v nemeckom meste Essen, kde podpálil dva domy, zaútočil na ľudí a potom vrazil dodávkou do niekoľkých obchodov.

V zariadení pre deti a mladistvých našli màtve desaroèné dievèa Ilustračná foto: TASR/DPA

Tridsaťjeden ľudí utrpelo zranenia, pričom dve deti v bližšie neurčenom veku sa nachádzajú v ohrození života, informoval nemecký denník Bild.

Podľa hasičov sa hrôza začala krátko po siedmej večer v essenskej štvrti Altenessen. Sýrčan podpálil obytný dom na ulici Altenessener, potom odišiel a podpálil dom na ulici Zollvereinstrasse.

Migrant však zrejme nemal dosť. Vrátil sa do svojej dodávky a odišiel na ulicu Katernberger. Tam so svojím vozidlom vrazil do výkladu predajne zeleniny. Cúvol a opäť narazil do fasády domu. Sýrčan potom odišiel do ďalšieho obchodu. Tentoraz vystúpil a vytiahol mačetu.

Na sociálnych sieťach kolujú videá, na ktorých páchateľ so zbraňou ohrozuje ľudí vo svojom okolí. Prítomní sa zrejme snažili migranta odohnať hádzaním rôznych predmetov. Polícia ho následne zatkla.

Pri požiaroch bolo zranených celkovo asi 31 ľudí, z toho osem vážne. Hasiči uviedli, že dve deti sú v ohrození života, ale polícia to nepotvrdila. Vyšetrovanie prevzala kriminálna polícia a skúma súvislosti medzi zločinmi.

Požiare vypukli v krátkom časovom rozpätí. V jednom bytovom dome začalo horieť na schodisku. Úniková cesta tak zostala pre obyvateľov domu uzavretá. Záchranári museli ľudí zachraňovať pomocou rebríkov. Podľa hasičov sú po tomto požiari v ohrození života dve deti, jedno ďalšie dieťa a dvaja dospelí utrpeli vážne zranenia a sedem ďalších ľudí utrpelo ľahké zranenia.

Pri ďalšom požiari v inom bytovom dome sa zranilo jedenásť ľudí a osem ďalších bolo ľahko zranených. Niektorí zo zranených boli prevezení do nemocníc.

Zatiaľ čo hasiči v súvislosti s vyčíňaním cudzinca v tomto nemeckom meste hovoria celkovo o 31 zranených, polícia ich uvádza 29.

(echo24/tod)


Občianske rady v Nemecku, bez ústavnej legitimity, slúžia na presadzovanie ľavicovo-zelených agend a obmedzovanie slobody prejavu.
Prejsť na článok
Minister Tomáš oznámil zvýšenie humanitárnej pomoci pre obyvateľov postihnutých záplavami, vrátane financií z EÚ a nových dotácií pre domácnosti.
Prejsť na článok
Mons. Bernard Bober kritizuje napomenutie poslankyne Plavákovej za dúhovú nálepku a varuje pred diskreditovaním konzervatívnych hodnôt.
Prejsť na článok
Izraelská armáda potvrdila zabitie vodcu Hizballáhu Nasralláha, čím sa zvyšuje bezpečnosť Izraela a posiela odkaz libanonskému ľudu.
Prejsť na článok
Izraelská armáda plánuje ofenzívu v Libanone, pričom sa pripravuje na pozemné operácie proti Hizballáhu, uviedli anonymní predstavitelia IDF.
Prejsť na článok
Počasie v tomto roku vinárom neprialo, napriek všetkým strastiam počasia by však malo byť víno výborné, to červené doslova excelentné. Úrodu hrozna však odhadujú o tretinu menšiu.
Prejsť na článok
Čínska centrálna banka zavádza najväčší súbor opatrení od pandémie, znižuje úrokové sadzby a uvoľňuje miliardy jüanov na podporu ekonomiky.
Prejsť na článok
Izraelská armáda oznámila, že Hasan Nasralláh už nebude terorizovať svet po leteckom útoku na jeho sídlo v Libanone.
Prejsť na článok
Článok kritizuje úpadok politiky a absenciu strachu z Boha medzi politikmi, čo vedie k neetickému správaniu a zneužívaniu moci.
Prejsť na článok
Vo voľbách zvíťazili kandidáti vládnucej koalície, najúspešnejšie hnutie STAN s 6 mandátmi, ODS oslabila o 5 kresiel.
Prejsť na článok
Minister Erik Tomáš obhajuje stranu Hlas pred útokmi Andreja Danka a zdôrazňuje potrebu dodržiavania koaličnej zmluvy a pomoc ľuďom.
Prejsť na článok
Izrael aktivoval záložné prápory a presunul brigády na sever, zatiaľ čo vzdušným úderom zabil vodcu Hizballáhu Nasralláha.
Prejsť na článok