Oprava cesty robí starostom i ľuďom v okolí Vrábeľ starosti. Jej dokončenie presunuli

Úsek cesty I/51 medzi Golianovom a Vrábľami v okrese Nitra patril medzi nehodové, pričom viacero havárií malo tragické následky. Kompetentní sa ho rozhodli zrekonštruovať. Pri oprave sa však objavili problémy pre zhotoviteľa i občanov okolitých obcí.

Projektant spravil chybu aj pri dvoch mostoch, ktoré sú na rekonštruovanej trase. Foto: archív Ján Balázs Projektant spravil chybu aj pri dvoch mostoch, ktoré sú na rekonštruovanej trase. Foto: archív Ján Balázs

S prácami na zhruba šesťkilometrovom úseku začali v apríli a plánovali ich dokončiť na začiatku leta. Oprava sa však pretiahne o niekoľko mesiacov. „V rámci prieskumu, keď sa robili záťažové skúšky, sa zistilo, že predošlý projektant nespravil záťažové skúšky, takže to bolo zle naprojektované,“ povedal pre Denník Štandard starosta obce Klasov Ján Balázs, ktorý celú stavbu pozorne sleduje.

Starosta Klasova Ján Balázs bude požadovať opravu poškodených ciest vo svojej obci. Zdroj: klasov.sk

Rekonštrukciu v hodnote 5,5 milióna eur realizuje Slovenská správa ciest (SSC). „Pri prácach na rekonštrukcii cesty sa zistilo, že stav podkladových vrstiev je horší, ako sa predpokladalo. Tento fakt si vyžiadal kompletnú výmenu konštrukcie vozovky, s čím sa pri pôvodnom projekte nerátalo,“ priznala pre redakciu hovorkyňa SSC Jana Lukáčová.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.