Odstavená vysoká pec a skrátený pracovný čas. Košické oceliarne fungujú v útlme

Vedenie najväčšej oceliarskej spoločnosti na Slovensku bolo kvôli nepriaznivej situácii na európskych trhoch s oceľou nútené pristúpiť ku krokom, ktoré prispejú k zníženiu nákladov vo firme. Rekordné zisky z uplynulých rokov sú aktuálne minulosťou.

výrobná hala vysoká pec tavba taviei špeciálny ochranné odevy horúeavy hutnícki robotníci oceliari železiari hutníci Odpich surového železa v prevádzke Vysoké pece v U. S. Steel Košice Foto: František Iván/TASR

Na stránke U. S. Steel Košice sú zverejnené štatistické údaje o hospodárení a dosiahnutých výsledkoch spoločnosti. Oceliarsky gigant vykázal za druhý štvrťrok 2024 stratu vo výške desiatich miliónov amerických dolárov. Na porovnanie, vlani za rovnaké obdobie dosiahol zisk 72 miliónov amerických dolárov.

Zákonite preto muselo vedenie spoločnosti prijať šetriace opatrenia, jedným z nich je útlm výroby a z toho vyplývajúce skrátenie pracovného času.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.