Otec piatich detí: moja rodina príde pre úpravy daňového bonusu o 700 eur mesačne

Krátenie daňového bonusu na dieťa by sa malo naviazať iba na prvé a druhé dieťa. Mechanizmus krátenia by sa teda neaplikoval na tretie a ďalšie deti. Prispelo by to ku konsolidácii a zároveň by to vysielalo signál, že mať viac detí je zmysluplné.

Martin Kečkéš Martin Kečkéš. Foto: archív M.K.

Martin Kečkéš býva spolu s manželkou a piatimi deťmi v okrese Malacky. Pracuje v Bratislave v oblasti energetiky. Jeho rodina je jednou z tých, ktoré silno doplatia na zmeny vo vyplácaní daňového bonusu. V rozhovore pre Štandard hovorí, prečo môže jeho rodina prísť pre zmeny vo vyplácaní daňového bonusu až o 700 eur mesačne aj čo to spraví s ich rodinným rozpočtom. Súčasne navrhuje riešenie, ako by jednoduchá úprava zákona mohla pomôcť viacdetným rodinám a zároveň pomôcť k účinnejšej konsolidácii verejných financií.

Ako sa žije väčším rodinám? V čom je to iné, ak má rodina jedno či dve deti a ak ich má päť ako vy?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.