Agresivita či pokus o znásilnenie zo strany šoféra. Lacnejšie taxi nie je vždy lepšie

Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.

taxík taxislužba bolt Digitálne platformy vytlačili klasické taxislužby v Bratislave do úzadia. Foto: Miroslava Pavlíková

Nie je taxík ako taxík. Skúsenosti cestujúcich sa rôznia. Digitálne platformy využili medzery v zákone, a tak môžu stále voziť ľudí taxikári bez skúseností. Stačí im na to vodičské oprávnenie.

O chvíľu to bude desať rokov, čo do Bratislavy prišli taxislužby v podobe digitálnych platforiem. Reč je o spoločnostiach Uber a Bolt. Obyvatelia hlavného mesta si pomaly obľúbili rýchlosť, s akou taxík dokáže prísť a hlavne cenu, za akú sa preprava uskutoční.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.