Obyvatelia Banskej Bystrice odchádzajú. V meste zlyháva výstavba nájomných bytov

V Banskej Bystrici klesá počet obyvateľov. Jedným z dôvodov je, že tu už niekoľko rokov nepostavili ani jeden nájomný byt. Tento problém nemajú len v meste pod Urpínom, ale na celom Slovensku. Až na pár svetlých výnimiek.

Komentar BB-foto V Banskej Bystrici v súčasnosti žije viac ako 73 tisíc obyvateľov. Foto: FB Mesto Banská Bystrica

Nájomné byty sú témou nielen vlády, ale aj samospráv. Hovorilo sa o nich aj na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici, kde na problém upozornila iniciatíva Dostupné a dôstojné bývanie. Vedenie mesta problémy priznalo a v nasledujúcich rokoch by mala nastať zmena k pozitívnemu.

Až na pár výnimiek na Slovensku sa mestá s problémom nájomných bytov trápia už roky. Pred voľbami v roku 2020 bola vlajkovou loďou predsedu hnutia Sme rodina Borisa Kollára výstavba viac ako 20-tisíc nájomných bytov. Doteraz žiadny nestojí.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.