Na MŽP sú podľa organizácií traja tajomníci zbytoční, rezort nesúhlasí

Podľa environmentalistov sú traja tajomníci zbytoční. Envirorezort reagoval, že zbytočných bolo vyše 200 dohodárov, ktorých bez reálnej náplne práce zamestnávalo predošlé vedenie.

Kežmarok Kuffovci 2 Filip Kuffa, Gregor Kuffa a Štefan Kuffa na súde v Kežmarku. Foto: Rastislav Ovšonka

Traja štátni tajomníci na MŽP bez odbornosti sú podľa enviroorganizácií zbytočným politickým luxusom a nehospodárnym míňaním verejných financií. „Ak chce vláda naozaj šetriť, nemala by míňať štátne zdroje na zbytočné funkcie,“ upozornili.
        
„Verejnosti je napríklad úplne neznáme, akú konkrétnu agendu v ochrane prírody rieši štátna tajomníčka Gabriela Matečná. Exemplárnym príkladom je však rodinná dvojica štátnych tajomníkov Filip a Štefan Kuffovci. Umelo vytvorená je najmä pozícia pre Štefana Kuffu, ktorý na pridelené úlohy nemá žiadnu odbornosť,“ povedal Ondrej Kameniar z iniciatívy My sme les. Štátni tajomníci majú podľa neho robiť odbornú robotu a nie si užívať výhody politicky pridelenej funkcie platenej z daní ľudí.

„Zbytočných bolo vyše 200 fiktívnych dohodárov, ktorých si bez reálnej náplne práce zamestnávalo predošlé vedenie a ktorým ministerstvo životného prostredia pod Tomášom Tarabom ukončilo pracovný pomer,“ vyjadril sa rezort.

(tasr)


Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok