Zvieratá na súdoch ako nová norma

Terapeutické zvieratá na súde, ale aj golfový trenažér či masážna miestnosť. Dané benefity majú pomôcť sudcom so zvládaním stresu. Otázne je, či takíto sudcovia v prvom rade spĺňajú predpoklady na výkon svojej funkcie.

Na snímke logo na vchode budovy, v ktorej sídli Najvyšší správny súd (NSS) SR na Trenčianskej ulici v Bratislave 20. mája 2022. Foto: TASR/Jaroslav Novák Najvyšší správny súd Slovenskej republiky. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Mačky, psy, ale aj zajace a slimáky. Tieto druhy zvierat sú nevyhnutnou súčasťou Najvyššieho správneho súdu. Dôvodom má byť posilnenie psychohygieny a znižovanie stresov u sudcov, ktorí zrejme potrebujú podporu zvierat na výkon jedného z najdôležitejších povolaní, a to rovno na najvyššom stupni správneho súdu.

Prítomnosť zvierat na pracovisku umožňuje dodatok č. 4 ku kolektívnej zmluve uzatvorenej dňa 30. septembra 2022 medzi Kanceláriou Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky a Základnou organizáciou Odborového zväzu justície v Slovenskej republike.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.