Na bratislavskom súde sa v utorok začal súdny proces s falošným plastickým chirurgom Yassinom G

Obžalobe čelí z vykonania viacerých chirurgických zákrokov bez príslušných povolení.

Justièný palác v Bratislave Justičný palác. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Pacientom zároveň údajne vykonával chirurgické zákroky v nehygienických podmienkach, bez celkovej anestézie, po ktorých im spôsobil rozsiahle zdravotné komplikácie až poškodenie zdravia.

Obžalovaný ani jeho obhajca nie sú prítomní. Poškodené žiadajú finančnú náhradu škody v sume niekoľko tisíc eur.

Proces s Yassinom G. sa mal pôvodne začať ešte v marci, dozorujúci prokurátor však súdu navrhol termín zrušiť z dôvodu, že v marci boli na lekára podané ďalšie dve obžaloby za obdobné skutky a boli splnené podmienky na vykonanie spoločného konania.

Pacienti, ktorí sa na operácie v bratislavskej klinike Adelais Clinique sťažovali, mali podľa Úradu Bratislavského samosprávneho kraja poškodené zdravie. Bolestivé komplikácie hlásili napríklad po operácii prsníkov, aplikovaní kyseliny hyalurónovej či pri operácii kŕčových žíl.

V minulosti už falošného chirurga odsúdili vo Viedni za podvodné praktiky. Po odchode zo Slovenska pôsobil v zdravotníckom zariadení vo Viedni bez získania potrebnej registrácie.

(tasr)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok