Ministerka Dolinková podala prezidentovi svoju demisiu, on ju zatiaľ neprijal

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas) v utorok doručila prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu svoju demisiu. Potvrdila to po spoločnom utorkovom stretnutí s tým, že hlava štátu ju ešte neprijala.

Prezident v utorok prijal v paláci ministerku zdravotníctva

Prezident zároveň ministerku požiadal, aby až do prijatia jej demisie naplno vykonávala svoju funkciu. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Ministerka zdravotníctva minulý týždeň oznámila, že končí vo funkcii. Avizovala, že prezidentovi plánuje podať demisiu v krátkom čase.

Rozhodnutie odôvodnila tým, že necíti podporu na presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente. Prezident cez víkend pre TA3 uviedol, že Dolinkovej demisiu neprijme, kým premiér Robert Fico (Smer) nepredstaví adekvátnu náhradu.

Ten počas víkendovej diskusnej relácii pre STVR uviedol, že nový minister zdravotníctva je vecou strany Hlas, ktorej tento post patrí. Hlava štátu chce nové meno šéfa rezortu navrhnúť po konzultácii s predsedom Hlasu Matúšom Šutajom Eštokom, podľa neho by náhrada mala byť známa do niekoľkých dní.

Opozičná SaS ani hnutie Slovensko nesúhlasia s tým, aby prezident prijatie Dolinkovej demisie zvažoval alebo predlžoval. Tvrdia, že „neschopnú ministerku“ treba vymeniť, pretože opak by bol len predlžovaním marazmu slovenského zdravotníctva.

(tasr)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok