Zmrzačíme vás, vyhlásil šéf odborov. Zarába milión dolárov ročne a vozí sa na Bentley

Po celý september bola americká ekonomika v kŕči napätého očakávania. Prístavné odbory sa nevedeli dohodnúť na novej šesťročnej kolektívnej zmluve s alianciou operátorov prístavov USMX.

Harold Daggett, president of the International Longshoremen's Association, speaks to members of Local 1233 on strike outside a Port Authority terminal in Elizabeth, N.J. on Tuesday, Oct. 1, 2024. Harold Daggett. Foto: ERIC LEE / New York Times / Profimedia

Hrozilo, že skoro 50-tisíc zamestnancov dokov v 36 amerických prístavoch na oboch pobrežiach Spojených štátov prvýkrát od roku 1977 nenastúpi 1. októbra do práce.

Štrajk by mal dramatický dosah na americkú a prenesene aj na globálnu ekonomiku s odhadovanými škodami päť miliárd dolárov denne. Ako sebavedomo vyhlásil odborársky bos Harold Daggett: „Zmrzačíme vás!“


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.