Poslanec Baláž: Smer nevyberal dobrých ministrov zdravotníctva. Dolinková skončila priskoro

O tom, ako efektívne míňať peniaze na lieky a zdravotnícky materiál, o funkčnosti DRG, či budú z nemocníc akciovky a aká bude politická podpora nového ministra zdravotníctva, sme sa rozprávali so šéfom zdravotníckeho výboru Vladimírom Balážom.

Tlaèová konferencia Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici na tému: 5000 roboticky asistovaných operácií Vladimír Baláž. Foto: Ján Krošlák/TASR

Ako ušetriť v zdravotníctve?

V čase obmedzených zdrojov pri potrebnej konsolidácii je skôr potrebné hovoriť o efektivite poskytovania zdravotnej starostlivosti, ale aj efektivite úhrad zdravotných poisťovní za poskytnutú zdravotnú starostlivosť, ktorých úlohou by malo byť aj sprevádzať pacienta systémom.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.