Ako deti ochrániť pred sexuálnymi predátormi. Prekvapivá rada psychologičky

Žiaden zoznam krokov deti neochráni, pokiaľ nie ste schopní uveriť, že sexuálnym predátorom by mohol byť ktokoľvek.

Conceptual image: lost childhood, emotional pain, and children's pain, depression and domestic violence. Ilustračný obrázok. Foto Martyna1802 / DPphoto / Profimedia

Klinická psychologička Anna C. Salterová po získaní doktorátu na Harvarde viac ako tridsať rokov skúmala sexuálnych násilníkov a ich obete. Absolvovala stovky rozhovorov s odsúdenými sexuálnymi predátormi, ktorí jej pod podmienkou anonymity prezradili viac o svojej motivácii aj spôsobe „práce“.

Jej kniha Predátori prvýkrát vyšla v roku 2003, no má čo ponúknuť aj v súčasnosti. Na Slovensku sa však dá kúpiť iba v angličtine, pod názvom Predators: Pedophiles, Rapists, And Other Sex Offenders. Z jej rád vychádzame v tomto článku.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.