Nudnú synodu zatienili noví kardináli

Zo synody o synodalite boli nateraz vyškrtnuté najkontroverznejšie otázky, čo z nej spolu s príliš veľkým počtom otázok, ktoré rieši, robí pomerne nudné podujatie. Aj preto sa pozornosť médií upiera na mladého ukrajinského kardinála.

Pope_Francis_surrounded_by_cardinals_at_Feast_of_St_Paul_and_Peter_in_St_Peters_Basilica_on_June_29_2015_Credit_Bohumil_Petrik_CNAjpg-1 Pápež s kardinálmi v roku 2015. Foto: Bohumil Petrík/CNA

Vo Vatikáne sa v súčasnosti koná tretia, záverečná fáza Synody o synodalite, ktorá mala pôvodne zavŕšiť trojročný synodálny proces, ktorý začal v októbri 2021. Zatiaľ čo všetky predchádzajúce fázy synody sprevádzala pomerne masívna diskusia o kontroverzných otázkach, tentoraz je všetko inak. A to aj napriek tomu, že by sa mohlo zdať, že práve na záverečnom stretnutí vyvrcholia boje, ktoré v cirkvi zúrili posledné tri roky.

Čo sa to deje?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.