NYT: Trumpov tím spolupracoval s platformou X, aby zabránil úniku informácií o JD Vanceovi

Podľa správy denníka New York Times sa tím Donalda Trumpa obrátil na X s cieľom zabrániť zverejneniu 271-stranového dokumentu, ktorý obsahoval citlivé osobné údaje vrátane sociálneho čísla senátora z Ohia, JD Vancea.

Donald Trump JD Vance a Elon Musk. Foto: TASR/AP

Dokument o republikánskom kandidátovi na viceprezidenta zverejnil nezávislý novinár Ken Klippenstein, referuje denník Guardian.

Platforma X reagovala blokovaním odkazov na tento materiál a zároveň zakázala Klippensteinovi prístup na platformu. Dokumenty, ktoré Klippenstein zverejnil na svojej platforme Substack, údajne pochádzajú z hackerského útoku na Trumpovu kampaň, ktorý FBI pripísala Iránu.

Elon Musk, vlastník siete X, ktorý sa verejne stavia za slobodu prejavu, sa nedávno objavil na Trumpovom zhromaždení v Pennsylvánii, kde vyjadril podporu jeho kampani.

(mm)


Nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Nové sídlo Nitrianskeho samosprávneho kraja by malo byť postavené do konca volebného obdobia…
Prejsť na článok