Svidníckym študentom chcú vziať gymnázium. Prišli protestovať pred krajský úrad

Takmer sto študentov prišlo do Prešova protestovať proti zámeru zlúčenia Gymnázia duklianskych hrdinov so Spojenou školou vo Svidníku. Pred budovou zriaďovateľa vyjadrili obavu, že po zrušení mnohých inštitúcií v meste takto dopadne aj gymnázium.

titulna PSK Svidnícki študenti dnes prišli zabojovať o zachovanie ich gymnázia. Spojenie s inou školou má byť súčasťou konsolidácie v školstve. Foto: redakcia

Zlúčenie by malo nastať v rámci optimalizačných opatrení, ktoré pripravuje Prešovský samosprávny kraj (PSK) v spolupráci s ministerstvom školstva. Iniciatíva týchto zmien vyšla z rezortu školstva z dôvodu, že v súčasnosti je veľa stredných škôl a málo žiakov.

Svidník bez gymnázia = Svidník bez duše. Čísla nie sú všetko, dôležitý je rozvoj regiónu. Svidník bez pôrodnice, bez železnice, bez kvalitnej infraštruktúry a už aj bez kvalitného vzdelania? Takto zneli transparenty študentov gymnázia vo Svidníku, ktoré má prísť o vlastnú historickú budovu v centre mesta.

V pondelok v Prešove protestovali žiaci proti zámeru zlúčenia ich gymnázia so Spojenou školou vo Svidníku. Foto: redakcia

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.