Najprv chválil, potom zmenil názor. Sídlo nitrianskej župy čelí kritike z vlastných radov

Novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja ešte nezačali ani stavať a už je terčom kritiky. Zaujímavé je, že ten, ktorý za ňu v zastupiteľstve zahlasoval, ba ešte ju i chválil, jej výstavbu teraz odsudzuje.

Nová budova NSK. Zdroh Nitriansky samosprávny kraj FB Nová budova NSK ešte ani nestojí a už ju kritizuje župný poslanec Henrich Varga, ktorý za ňu predtým hlasoval a na magistráte, kde pracuje, ju dokonca chválil. Zdroj: Nitriansky samosprávny kraj/FB

Zamestnanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sídlia už 22 rokov v troch budovách roztrúsených v meste. Predchádzajúci župan Milan Belica sa počas svojho funkčného obdobia niekoľkokrát pokúšal dostať zamestnancov do jednej budovy, vždy ale neúspešne. Podariť sa to teraz môže jeho nástupcovi Branislavovi Becíkovi, ktorému krajskí poslanci odhlasovali výstavbu nového župného sídla.

Kritika župana aj jeho práce

Poradca pre komunikáciu nitrianskeho primátora Mareka Hattasa (Tím Kraj Nitra) a zároveň župný poslanec Henrich Varga (Tím Kraj Nitra) v statuse na sociálnej sieti priznal, že z nového sídla nitrianskej župy má zmiešané pocity.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.