V Moskve po páde z okna zomrel vrcholový manažér Michail Rogačev

Rogačev bol bývalý zástupca riaditeľa spoločnosti Noriľsk Nickel a bývalý viceprezident pre korporátny manažment Jukosu. Telo 64-ročného muža našli pod oknami bytovky, v ktorej býval na desiatom poschodí, vedľa budovy prezidentskej kancelárie.

GaVq0cRXEAA9Lfg V Moskve po páde z okna zomrel vrcholový manažér Michail Rogačev. Foto: X/Bety Kovac

Orgány činné v trestnom konaní považujú samovraždu za hlavnú verziu toho, čo sa stalo, uvádza agentúra TASS. Rogačev údajne trpel rakovinou. Podobné informácie prináša aj ruský telegramový kanál Mash. Píše tiež, že Rogačev zanechal list o samovražde. 

Telegramový účet „VChK-OGPU“ však odvolávajúc sa na zdroje blízke Rogačevovi odmieta, že trpel rakovinou. Podľa nich mal v posledných rokoch síce pre neúspešnú operáciu krčných stavcov a čeľuste zdravotné problémy, tie však neboli vážne. Tiež tvrdia, že Rogačev nevyzeral, že by sa chystal skoncovať so životom – ráno raňajkoval s blízkymi, bol v dobrej nálade, chystal sa rozobrať garáž a potom zmizol.

Telo údajne našiel pod oknami pracovník ruskej zahraničnej rozviedky – osobný vodič a asistent bývalého prvého zástupcu riaditeľa Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie Sergej Vinokurov. Píše o tom Moscow Times.

Rogačevova manželka zase našla na podlahe rozhádzané papiere. Jedna časť bola vopred vytlačená – kde muž opísal svoju anamnézu a obviňoval lekára z nesprávnej operácie, a druhú napísal rukou. Podľa „VChK-OGPU“, ktorý zverejnil aj obsah, sa Rogačev v texte lúči s manželkou a hovorí, že pre „divokú bolesť“ už nemôže nič robiť a že ho tu držal iba „pud sebazáchovy“.

V rokoch 1996 až 2007 zastával Rogačev rôzne vysoké funkcie v ropnej spoločnosti Jukos, v roku 2008 odišiel pracovať do skupiny Onexim Michaila Prochorova a o tri roky neskôr sa stal zástupcom generálneho riaditeľa banskej a hutníckej spoločnosti Noriľsk Nickel. V rokoch 2011 až 2015 bol Rogačev šéfom Ruského fondu pre technologický rozvoj.

(max)


V Košiciach rastie nespokojnosť predajcov z trhu na Dominikánskom námestí. Mesačný nájom sa im zdá privysoký na to, že správca im neposkytuje služby, ktoré sú pre nich mimoriadne dôležité. V Bratislave majú iný systém.
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok